ژورنال کلاب جناب اقای دکتر احسان بهرامعلی

ژورنال کلاب هفتگی : جناب آقای دکتر احسان بهرامعلی (متخصص قلب و عروق  ، فلوشیپ انژیوپلاستی) در تاریخ : 31/5/98

موضوع کنفرانس : PFO CLOSURE

مطالب ارائه شده :

حدود یک سوم افراد سوراخ کوچکی بین دو دهلیز خود دارند .در چه مواقعی این وضعیت اهمیت پیدا می کند ؟

شاید شگفت زده شوید وقتی مطلع می شوید که سوراخ کوچکی در قلب شما از بدو تولد وجود داشته است. ولی جای نگرانی نیست .یک سوم نوع بشر مثل شما هستند . وجود این سوراخ در زندگی جنینی برای حیات ضروری بوده است و خون حاوی اکسیژن و مواد مغذی را که از جفت و رحم مادر به قلب جنین می رسیده را به مغز و ارگان های حیاتی شما می رسانده است.پس از تولد با اولین نفس ها در دنیای بیرونی روند بسته شدن سوراخ بین دو دهلیز آغاز می شود و معمولا پس از دو سال این فرایند تکمیل می شود.ولی یک سوم افراد هنوز بقایایی از این راه حیات بخش زندگی جنینی را در قلبشان نگه می دارند.

وجود این سوراخ به خودی خود هیچ اهمیتی ندارد مگر زمانی که یک سکته مغزی اتفاق بیفتد.در 30-40 درصد موارد سکته های مغزی علت مشخصی جهت وقوع سکته پیدا نمی شود . متخصصین اعصاب در این موارد گناه اصلی را متوجه این سوراخ قلبی می دانند ، چرا که در 70 درصد بیماران با سکته های مغزی بدون علت مشخص یافته شده است . آخرین نتیجه گیریهای علمی تاکید می کنند که در چنین مواردی این سوراخ باید بسته شود. و اینجاست که متخصصان  قلب وارد عمل می شوند.

تشخیص وجود این سوراخ که بنام patent foramen ovale   یا مختصرا PFO   گفته می شود به وسیله اکو کاردیوگرافی معمولی یا از راه مری به راحتی میسر می شود.

چنانچه معیارهای تشخیص مورد نیاز وجود داشته باشد در مرحله بعد متخصص اقدامات مداخله ای قلب با یک روش بسته و از طریق سیاهرگ پا ، وسیله ای که شبیه به یک چتر دو طرف است را وارد قلب می کند و سوراخ را بین دو زبانه یا چتر دستگاه محدود می نماید . به این ترتیب محل سوراخ کاملا مسدود شده و خطر وقایع مغزی بعدی مرتفع می شود .

رای شما به این مطلب چیست؟

+1