تعویض دریچه آئورت قلب بدون انجام جراحی باز در بیمارستان کوثر

به گزارش روابط عمومی بیمارستان کوثر، بیمار 78 ساله ای که دچار تنگی دریچه آئورت شده بود با تکنیک تعویض دریچه آئورت قلب بدون انجام جراحی باز (TAVI)در بیمارستان کوثر با موفقیت تحت عمل جراحی قرار گرفت.

این عمل جراحی توسط تیم قلب بیمارستان کوثر، دکتر«جواد کجوری» اینترونشنیست، دکتر «مسیح شفاء» جراح قلب، دکتر «زهرا سوندرومی» فلوشیپ اکو، دکتر «سید منصور فاطمی» متخصص بیهوشی و با حضور دکتر «شهرام لطفی» جراح قلب از دانشگاه آخن آلمان و همکاری بیش از ۱۰ پرستار و تکنسین اتاق عمل و کت لب، بر روی یک بیمار 78 ساله با موفقیت انجام شد.

دکتر جواد کجوری فوق تخصص قلب و استاد دانشگاه و مدیر گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص این عمل جراحی گفت: عمل تاوی که از سال 2010 در حال انجام می باشد یک جراحی پیشرفته قلب بسته است که در آن با استفاده از دریچه ی مصنوعی که برروی یک بالن قرار گرفته شده است از راه کشاله ران اقدام به برطرف کردن تنگی دریچه آئورت می شود.

دکتر کجوری ادامه داد: در حال حاضر تعبیه دریچه مصنوعی از راه بالن، بیشتر برای بیماران با سن بالا که امکان بیهوشی عمیق و جراحی باز را ندارند انجام می گیرد.

دکتر کجوری در خصوص این بیمار که دچار تنگی دریچه آئورت شده بود افزود:

با توجه به اینکه این بیمار در گذشته تحت عمل جراحی قلب باز قرارگرفته بود، ریسک بالایی در انجام مجدد عمل جراحی باز وجود داشت به همین علت این بیمار کاندید عمل دریچه آئورت از راه پوست که ما به این عمل به طور خلاصه TAVI میگوییم قرارگرفت.

این فوق تخصص قلب بیمارستان کوثر اذعان کرد که این بیمار دارای یک ویژگی خاص نیز بود. در زمانی که بیمار برای عمل دریچه کاندید شده بود دچار بیماری کرونا می شود (در مرداد ماه) و پس از گذشت حدود یک ماه بستری در شرایط بسیار بد در ICU خوشبختانه از بیمارستان مرخص می شود و ما توانستیم عمل تعویض دریچه را بعد از بهبود شرایط بیمار انجام دهیم .

دکتر کجوری نحوه انجام عمل را اینگونه بیان کردند:

دریچه ای که از بیرون بر روی یک بالن قرار گرفته از راه کشاله ران یا پوست از دریچه آئورت قلب رد می کنیم و در آنجا پس از باد کردن دریچه آن را در قسمتی از دریچه آئورت که دچار تنگی شده است قرار می دهیم تا تنگی به وجود آمده در دریچه آئورت برطرف شود.

دکتر کجوری یکی از مهمترین مزیت های عمل تاوی را اینگونه برشمردند: این عمل، جراحی قلب باز ندارد، بخصوص اینکه بسیاری از بیماران قبلا تحت عمل جراحی قلب باز قرارگرفته اند و برای آنها عمل مجدد بسیار خطرناک است و براحتی از طریق این روش بدون اینکه بیمار روی پمپ قلب و ریه برود  انجام می شود.

گفتنی است که تا کنون بیش از بیست مورد موفق عمل TAVIدر بیمارستان کوثر شیراز انجام شده است این مرکز حسب وظیفه واقعی خود مبنی بر پیشرو بودن در انجام پیشرفته ترین و بروزترین اعمال درمانی تنها مرکز مجهز غیردولتی در استان فارس و در شیراز می باشد که با در اختیار داشتن تجهیزات بروز پزشکی، پزشکان با تجربه و رعایت استانداردهای پزشکی عمل تاوی را انجام می دهد.