آشنایی با تاریخچه طب پرتحرک یا " طب اورژانس" از زبان مدیر گروه متخصص طب اورژانس بیمارستان کوثر

از سالهای دور، مشکلات فراوانی در اداره بخش های اورژانس در بیمارستان ها احساس می شد. در حقیقت هیچ پزشکی در بیمارستان مسئولیت مستقیم مدیریت بیماران اورژانس را نمی پذیرفت، لذا خط اول درمان بدون قیم بود و برای اداره یک بیمار مشاوره های متعدد با متخصصین مختلف انجام می شد. در این مطلب مدیر گروه طب اورژانس بیمارستان کوثر به اهمیت و تاریخچه طب اورژانس پرداخته است.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان کوثر، دکتر" رسول اصغرنژاد" بیان کرد: طب آکادمیک اورژانس نخستین بار حدود چهل سال پیش در پاسخ به افزایش انتظارات مردمی برای دسترسی شبانه روزی به مراقبت های پزشکی و تخصصی با تاسیس اولین دوره تربیت دستیار در دانشگاه سینسیناتی اوهایو آمریکا پا به عرصه وجود نهاد.

مدیرگروه طب اورژانس بیمارستان کوثر به توانایی رشته تخصصی طب اورژانس در ارتقاء سطح مراقبت و افزایش رضایتمندی بیماران اشاره کرد و ادامه داد: جذابیت بالینی این رشته به دلیل ماهیت پرتحرک و متنوع آن سبب شده تا در مدتی کوتاه و با جهشی عظیم به یکی از پرطرفدارترین رشته های اصلی پزشکی تبدیل شود و ضمن تثبیت جایگاه خود به عنوان دومین رشته رقابتی در امتحانات ورودی دستیاری در آمریکا در متجاوز از چهل کشور دیگر دنیا توسعه پیدا کند.

دکتر " اصغرنژاد" در خصوص ضرورت راه اندازی این رشته در کشور نیز افزود: در ابتدا در سال 1375 مورد تصویب نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور قرار گرفت و در سال 1379 راه اندازی این رشته به عنوان یک برنامه راهبردی در سطح وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مطرح گردید و به دنبال آن دانشگاه علوم پزشکی ایران، رسالت تربیت اولین دوره دستیاران طب اورژانس را عهده دار گردید و پس از چندسال، گروه طب اورژانس در سال 1391 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز شکل گرفت و اولین دوره دستیاری در سال 1392 وارد این دانشگاه شدند و اولین گروه فارغ التحصیلی در سال 1395 با قبولی دو نفر به عنوان نفرات برتر رتبه بورد کشوری، خوش درخشیدند.

وی ادامه داد: این روند تاکنون ادامه یافته و هرساله شاهدیم که از میان نفرات برتر بورد تخصصی طب اورژانس کشور، یک یا دو نفر از دانشگاه علوم پزشکی شیراز می باشد.

این پزشک  متخصص طب اورژانس تاکید کرد: امروزه به جرات می توان گفت یکی از مهم ترین راه های ارتقاء آموزش،پژوهش و درمان بیماران در بخشهای اورژانس حضور تمام  وقت متخصصین اورژانس در این بخش ها می باشد. به امید روزی که همه دانشگاه های علوم پزشکی کشور اقدام  به تربیت دستیاران این رشته تخصصی نمایند و موانع موجود بر سر راه گسترش این رشته تخصصی برداشته شود.

 در اتفاقات بیمارستان کوثر از ابتدای آبان ماه 1398، گروه تخصصی طب اورژانس با همکاری هفت نفر از متخصصین این رشته، کار خود را بصورت شبانه روزی آغاز کرده است و با اجرای این امر توانسته است نقش موثری را در ارائه خدمات درمانی تخصصی و تعیین تکلیف سریعتر بیماران ارائه دهد.

رای شما به این مطلب چیست؟

+2