کاشت حلزون و احیای شنوایی بیش از 200 نفر در بیمارستان کوثر شیراز

دكتر سید بصیر هاشمی فوق تخصص جراحی گوش و کاشت حلزون شنوایی بیمارستان کوثر در گفت و گو با روابط عمومی این مرکز گفت: 2هزارعمل كاشت موفقیت آمیز حلزون شنوایی در شیراز، ركوردی كم نظیر و شاخصی برای بیان موفقیت های چشمگیر در این حوزه درمانی است که از این تعداد بیش از  200 مورد موفق در بیمارستان کوثر شیراز انجام گردیده است.

دکتر سید بصیر هاشمی رئیس کمیسیون کشوری کاشت حلزون  ایران با اشاره به امکانات و تجهیزات به روز بیمارستان کوثر شیراز که امکان انجام عمل ‌های جراحی پیشرفته اتولوژی در این مرکز را فراهم کرده است، گفت: پس از بررسی ‌های لازم، عمل کاشت حلزون شنوایی با پروتزهای جدید، برای بیماران ناشنوا انجام می شود.

کاشت حلزون شنوایی

وی افزود: شنیدن از جمله حواس پنجگانه انسان است كه ارتباط مستقیم با درك متعالی از محیط و كیفیت زندگی دارد، بازگرداندن این حس از دست رفته به انسان به منزله بازگرداندن كیفیت به زندگی یك فرد است و اولین حسی که بشر توانسته است با مداخله جراحی و پزشکی برگرداند حس شنوایی است.

* سن طلایی كاشت حلزون را به خاطر داشته باشید

فوق تخصص جراحی گوش و کاشت حلزون بیمارستان کوثر همچنین گفت: كاشت حلزون شنوایی یك كار تیمی و جمعی است كه اگر این عمل در سنین پایین انجام شود  نتایج بهتری را دارد و این کودکان با کودکان عادی هیچ فرقی نخواهند داشت و می توانند به مدارس های عادی جهت تحصیل بروند و پیشرفت های تحصیلی داشه باشند و یک زندگی نزدیک به طبیعی را داشته باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شیراز و همکار بیمارستان کوثر افزود: كاشت حلزون از لحاظ علمی و اجرایی كمك‌های فراوانی به كودكان ناشنوا كرده است، پیش از این برای كودكانی كه ناشنوا به دنیا می آمدند هیچ راهی وجود نداشت و آن‌ها باعنوان افراد كر و لال در جامعه شناخته می‌شدند كه به دلیل ناتوانی‌هایشان به ‌صورت منزوی زندگی می‌كردند.

وی با بیان اینكه از زمانی كه روش كاشت حلزون ابداع و اجرا شد تحول جدی در سلامت كودكان ناشنوا ایجاد شده است گفت: اگر ناشنوایی بموقع تشخیص داده ‌شود (در همان بدو تولد یا چندماه اول تولد ) و به مراكز كاشت ارجاع ‌شوند امیدهای فراوانی برای آن كه كودكان ناشنوا با كاشت حلزون بتوانند زندگی توام با سلامت داشته باشند وجود دارد.

تهیه دستگاه کاشت حلزون کمی سخت بوده و با کمک هئیت امنای ارزی این دستگاه خریداری می شود و به مراکز کاشت حلزون بر اساس نام بیمار تحویل داده می شود که نتیجه این عمل  یك عمر بهره‌مندی از نعمت شنوایی و گفتار است.

رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی فارس تاکید کرد: كاشت حلزون به هیچ‌ گونه حمایت دارویی یا درمانی برای جلوگیری یا پس‌زدن كاشت بعد از انجام عمل جراحی نیاز ندارد و كودك ناشنوا بعد از عمل جراحی می‌تواند مانند افراد معمولی به زندگی ادامه دهد و بشنود و حرف بزند.

درمان ناشنوایی
وی كاشت حلزون را فرایندی گروهی دانست و اضافه كرد: تیم پزشكی شامل متخصص گوش و حلق و بینی، اودیولوژیست، توانبخش و گفتاردرمان، بیهوشی و پرسنل اتاق عمل باید همكاری كنند تا این عمل به سرانجام مطلوب برسد.

دکترهاشمی ناشنوایی را معلولیت خاموش دانست و با اشاره به اینکه آن ها مشکلات ظاهری ندارند و حس های دیگر آن ها طبیعی است گفت: این بیماران از لحاظ شنوایی چون نمی توانند ارتباطی برقرار کنند بهمین خاطر در یک دنیایی از خاموشی زندگی می کنند و عمل کاشت حلزون عملی ست که می تواند به افراد ناشنوا بسیار کمک کننده باشد.

پروتز كاشت حلزونی، ابزاری الكترونیكی است كه از طریق جراحی در گوش داخلی قرار می گیرد و احساس شنیدن صدا در افراد ناشنوا یا كم شنوای عمیق را فراهم می‌كند.

به گفته متخصصان، سابقه كاشت حلزون شنوایی در جهان مربوط به 50 سال گذشته است كه این برنامه در ایران در حدود 30 سال پیش آغاز شده است و در شیراز در حدود 18 سال است که این عمل جهت افراد ناشنوا انجام می شود.

 

گفتنی است که بیمارستان کوثر اولین بیمارستان جنوب کشور است که اعمال جراحی کاشت حلزون غیر دولتی در آن انجام می‌شود.

رای شما به این مطلب چیست؟

+6