جراحی های عمومی

بخش جراحی عمومی و اتاق عمل جراحی عمومی بیمارستان فوق تخصصی کوثر با در اختیار داشتن تجهیزات پزشكی پیشرفته مطابق با آخرین فناوری های روز دنیا، ضمن برخورداری از كادر درمانی متخصص و مجرب و دارا بودن امكانات مورد نیاز درمانی، همراه با رعایت كامل استانداردهای پزشكی و دریافت هزینه کمتر نسبت به سایر بیمارستان های هم رده و عقد قرارداد با اکثر بیمه های درمانی که یکی از خصوصیات مهم و برجسته این مرکز به شمار می آید و ارائه خدمات با کیفیت، با پذیرش بیماران از نقاط مختلف ایران توانسته است به عنوان بیمارستان برگزیده بیماران شناخته شود.

عمل برداشتن کیسه صفرا

عمل برداشتن کیسه صفرا(باز/ لاپاراسکوپی)
کوله‌سیستکتومی، به عمل جراحی برای برداشتن کیسه صفرا گفته می‌شود. این روش رایج‌ترین روش برای درمان سنگ‌های صفراوی است. گزینه‌هایی که برای انجام این عمل پیش روی جراح است انجام عمل به روش سنتی جراحی باز است یا اینکه می‌تواند از روش جراحی لاپاروسکوپیک این عمل را انجام دهد.

کوله‌سیستکتومی به روش باز

  • جراح، برشی در ناحیه زیر دنده‌ای راست ایجاد می‌کند.
  • پس از برش لایه‌های پوست و کنار زدن ماهیچه‌ها، کبد در دسترس قرار می‌گیرد.
  • با استفاده از پارچه پنبه ای مرطوب،کبد و احشاء شکمی کنار زده می‌شوند.
  • سر کیسه صفرا توسط وسیله ای به نام رینگ فورسپس گرفته می شود.
  • به آرامی و به کمک گاز وقیچی ، کیسه صفرا از اطراف کبد آزاد می‌شود.
  • قسمت انتهایی مجرای صفراوی یعنی محل اتصال به مجرای کولدوک مسدود می‌شود.
  • پس از بستن شریان و ورید سیستیک و بریدن آن‌ها کیسه صفرا خارج می‌شود.
  • اگر داخل مجرا سنگ باشد با استفاده از وسایل مخصوص خارج شده و سپس از T تیوب استفاده می‌شود.
  • پس از بستن لایه‌های مختلف شکمی، زخم جراحی با پانسمان مناسب پوشانده می‌شود

 

روش جراحی لاپاروسکوپیک
در این روش با ایجاد سه یا چهار سوراخ ، عمل جراحی با ابزار بسیار ظریفی انجام شده و کیسه صفرا بطور کامل ببرداشته می شود. در این شیوه بدلیل اینکه جدار شکم باز نمی شود ، درد بعد ازعمل بسیار ناچیز است و بازگشت بیمار به کار و زندگی عادی معمولا در طی چند روز پس ازعمل جراحی امکان پذیرخواهدبود. بیمار روز بعداز عمل با رژیم غذایی مایعات وسپس رژیم سبک، ترخیص میشود و تا چندماه که مجرای اصلی صفرا بطور جبرانی کمی گشاد شود بهتر است از مصرف غذاهای چرب وسرخ کردنی پرهیز نماید .

بیمارستان کوثر دارای کادری از فوق تخصص و متخصصین کارآمد، از برترین پزشکان این حوزه می باشد تا شما هموطنان گرامی با مراجعه به این مرکز درمانی بتوانید ضمن دریافت خدمات موردنیاز، هرگونه مشکل و نیازمندی خود را برطرف نمایید. شما می توانید با مراجعه به سایت www.nobat.kowsar-hospital.ir نوبت خود را بصورت آنلاین ثبت نمایید یا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 07136141000 تماس حاصل فرمایید.

آپاندیس

انجام عمل اپاندیس در بیمارستان کوثر

عمل آپاندکتومی چگونه انجام می‌شود؟

به طور کلی عمل آپاندکتومی بر دو نوع است: یکی عمل باز و یکی لاپاراسکوپی. پزشک جراح شما روش مناسب برای انجام این عمل را بر اساس عوامل مختلفی از جمله شدت التهاب آپاندیس و سوابق پزشکی شما انتخاب می‌کند.

آپاندکتومی باز

در عمل جراحی آپاندکتومی باز، پزشک جراح یک بریدگی در سمت راست و پایین شکم شما ایجاد می‌کند و از محل همین بریدگی، آپاندیس را از شکمتان خارج می‌کند. سپس جای این بریدگی را با بخیه می‌بندد. در این روش، پزشک شما این امکان را دارد که اگر آپاندیس پاره شده و محتویات آن در داخل حفره شکم پخش شده باشد، حفره شکمی را تمیز کند.
اگر آپاندیس شما پاره شده و عفونت ناشی از آن به سایر اندام‌های داخلی شما سرایت کرده باشد، احتمالاً پزشک شما تصمیم می‌گیرد که جراحی آپاندیس شما را به روش باز انجام دهد. همچنین روش آپاندکتومی باز برای افرادی که قبلاً عمل جراحی باز شکم انجام داده‌اند، گزینه بهتری می‌باشد.

آپاندکتومی لاپاراسکوپی

در عمل آپاندکتومی به روش لاپاراسکوپی، جراح از طریق چند بریدگی کوچک که بر روی شکم شما ایجاد می‌شود، آپاندیس شما را بررسی می‌کند. سپس یک لوله کوچک و باریک از طریق این بریدگی‌ها به حفره شکم شما وارد می‌شود. از این لوله برای باد کردن شکم شما با گاز دی‌اکسیدکربن استفاده می‌شود. این گاز به جراح امکان می‌دهد که بتواند آپاندیس شما را با وضوح بیشتری ببیند.

پس از آنکه گاز دی‌اکسیدکربن وارد شکم شما شد، یک ابزار جراحی به نام لاپاراسکوپ از طریق بریدگی‌های کوچک روی شکم به داخل آن وارد می‌شود. لاپاراسکوپ به شکل یک لوله دراز و نازک است که یک چراغ قوی و یک دوربین با کیفیت بالا در نوک آن تعبیه شده است. این دوربین تصویر داخل حفره شکم را بر روی یک صفحه مانیتور نشان می‌دهد و جراح از این طریق می‌تواند داخل شکم شما را با وضوح بالایی ببیند و ابزار جراحی را به سمت نقطه مورد نظر خود هدایت کند. وقتی که پزشک زائده آپاندیس را در تصویر پیدا کرد، انتهای آن را با بخیه می‌بندد و آن را خارج می‌کند. سپس بریدگی‌های کوچک روی سطح شکم شما تمیز، ضد عفونی، بخیه و پانسمان می‌شود.

جراحی غده تیروئید

جراحی تیروئید به چندین دلیل از جمله :کیست‌های راجعه تیروئید، گواتر، بیماری گریوز و اطمینان از عدم وجود سرطان تیروئید یا درمان آن و ....انجام می‌شود. هدف جراحی تیروئید برداشتن بخشی از غده تیروئید یا تمامی آن است. معمولاً بعد از عمل بیمار یک تا دو شب در بیمارستان بستری می‌شود.
انجام عمل تیروئید در بیمارستان کوثر

جراحی چگونه انجام خواهد شد؟

به شما داروی بیهوشی عمومی تزریق می‌شود که باعث می‌شود به خواب بروید. بالش‌های مخصوص طوری زیر گردنتان قرار داده می‌شوند که سرتان به عقب خم شود. در قاعده گردن برشی به طول ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر ایجاد می‌شود. جراح با استفاده از لنزهای بزرگنمایی محل غده تیروئید و ساختارهای مرتبط با آن را مشخص کرده و تمامی یا بخشی از تیروئید را برمی‌دارد. گاهی اوقات به یک جراحی اضافی برای برداشتن گره‌های لنفاوی و ساختارهای دیگری نیاز است. سپس، برش بخیه زده شده و روی آن با چسب‌های نواری استری استریپ و یک گاز خشک و بانداژ بسته می‌شود. بعد از جراحی به مدت چند ساعت در اتاق ریکاوری باقی خواهید ماند. در مدتی که اثر بیهوشی از بین می‌رود تحت نظر خواهید بود.

 

همورویئد

هموروئید یا بواسیر به اتساع رگ های وردیدی در مقعد گفته می شود که این رگ ها به کنترل مدفوع کمک می کنند . هر گاه این رگ ها متورم شده و همراه با درد باشند اصطلاحاً می گوییم بیمار بواسیردارد.
درمان هموروئید در بیمارستان کوثر

مراحل انجام جراحی

 عمل جراحی سنتی برای برداشتن بواسیر می باشد. در حین عمل بواسیر، شما تحت بیهوشی عمومی و یا بی حسی موضعی قرار میگیرید تا متحمل درد نگردید. در اطراف ناحیه ملتهب شكاف ایجاد می شود و ابتدا پزشك عروق محل را می بندد تا خونریزی نكنند و سپس توده را بر میدارد. محل جراحی و عمل بواسیر ممكن است بخیه زده شده و یا باز گذاشته شود و توسط گاز استریل پانسمان شود.
روشی دیگر نیز وجود دارد كه در آن از دستگاه منگنه مخصوصی استفاده می شود كه بدون ایجاد شكاف بواسیر را برداشته و زخم را میبندد. افرادی كه تحت این عمل قرار می گیرند پس از عمل بواسیر درد كمتری نسبت به افرادی كه تحت عمل سنتی قرار گرفته اند احساس می كنند. باید بدانید که هزینه این عمل بیشتر است و احتمال عود كردن بواسیر در افرادی كه به این روش عمل میكنند بیش تر می باشد.

اسلیو معده

جراحی اسلیو معده به یک روش درمانی محبوب در میان بیماران مبتلا به چاقی  که به دنبال کاهش وزن هستند، تبدیل شده است. این عمل جراحی تسط متخصصین جراحی عمومی انجام می شود. در این روش با کمک یک جراحی ساده به شرایط ایده‌آل برای کاهش وزن فرد دست می‌یابند که البته دارای کمترین میزان عارضه‌ی بلندمدت احتمالی است. اسلیو معده یک روش جراحی است که با محدود کردن مصرف مواد‌ غذایی منجر به کاهش وزن فرد می‌شود. 

نحوه‌ی جراحی اسلیو معده

پس از ورود فرد به اتاق عمل و وصل کردن دستگاه‌های کنترل نبض و ضربان قلب با گذاشتن ماسک اکسیژن و تزریق ماده‌ی بیهوشی طی چند ثانیه فرد را آماده جراحی می‌کنند. این عمل جراحی می‌تواند با کمک ایجاد یک برش بزرگ در شکم (روش باز) و یا ایجاد چند برش کوچک و با کمک استفاده از ابزار‌های کوچک و یک دوربین برای هدایت جراحی (روش لاپاروسکوپی) انجام شود. در این روش بیش از نیمی از معده برداشته می‌شود و فقط یک معده‌ی لوله‌ای عمودی به اندازه یک موز باقی می‌ماند. سپس معده و شکم از جایی که برش خورده است بخیه و بسته می‌شود.

جراحی بای پس معده

گاهی افرادی که دچار اضافه وزن هستند نمی‌توانند با ورزش کردن، رژیم لاغری و راه‌های دیگر به کاهش وزن خود کمک کنند، در این صورت برخی روش‌های جراحی به این افراد کمک می‌کند که با تغییر در سبک زندگی خود به وزن دلخواهشان برسند. یکی از این روش‌ها عمل بای پس معده است. 
این عمل جراحی تسط متخصصین جراحی عمومی انجام می شود. 

پیش از انجام این جراحی شما بیهوش خواهید شد، درنتیجه هیچ دردی احساس نخواهید کرد.

عمل جراحی بای پس معده در دو مرحله انجام می‌شود:

در مرحله‌ی نخست، معده‌ی شما را کوچک‌تر می‌کنند. جراح با استفاده از بست‌هایی معده شما را به یک بخش کوچک بالایی و یک بخش بزرگ‌تر پایینی تقسیم می‌کند. بخش بالایی «معده‌ی کیسه» نامیده می‌شود و قسمتی است که از این به بعد غذای خورده‌شده وارد آن می‌شود. این کیسه به‌اندازه‌ی یک گردو است و تنها می‌تواند یک اونس یا ۲۸ گرم از غذا را در خود نگه دارد. به این دلیل است که شما کمتر غذا می‌خورید و وزن از دست می‌دهید.

مرحله‌ی بعد بای پس کردن است. جراح بخش کوچکی از روده‌ی کوچک را به سوراخی که در کیسه درست کرده است متصل می‌کند. اکنون غذایی که می‌خورید از طریق کیسه وارد این سوراخ جدید و از آنجا وارد رود‌ه‌ی کوچک می‌شود. درنتیجه‌ی این جراحی، بدن شما کالری کمتری جذب خواهد کرد.

عمل بای پس معده را می‌توان به دو روش انجام داد. از طریق جراحی باز که در آن جراح برش بزرگی روی شکم شما ایجاد می‌کند و با کار کردن روی معده، روده‌ی کوچک و دیگر اندام‌ها جراحی را انجام می‌دهد.

روش دیگر انجام این جراحی استفاده از یک دوربین کوچک است که لاپراسکوپ نامیده می‌شود. این دوربین درون شکم شما گذاشته می‌شود و به جراح اجازه می‌دهد درون شکم‌تان را ببیند.

 

لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی
*لاپاراسکوپی عملی است که برای دیدن اعضای داخل شکم به کار می رود. دوربین نازکی به نام لاپاراسکوپ از طریق ایجاد برش کوچکی وارد بدن شده و امکان انجام معاینه و در صورت لزوم عمل جراحی را بدون نیاز به ایجاد برش بزرگ فراهم می آورد.
*مراحل انجام عمل لاپاراسکوپی
در ابتدا دارویی بنام بیهوش کننده عمومی به بیمار داده می شود تا در موقع عمل بیهوش بماند (که در این صورت برای کمک به تنفس از لوله یا ماسک تنفس استفاده می شود).
البته گاهی بیهوشی (بی حسی) به صورت موضعی انجام می شود که بستگی به وضعیت بیمار و نوع عمل دارد. سپس پزشک برش کوچکی در زیر یا بالای ناف بیمار ایجاد می کند تا بتواند از آن طریق لاپاراسکوپ را به داخل شکم بفرستد. معمولا یک یا دو برش دیگر نیز برای تکمیل عمل ایجاد می شود . سپس از گاز برای اتساع شکم استفاده می شود (این کار مشاهده اعضاء را راحت تر می کند).
سپس پزشک برای مشاهده اعضایی نظیر رحم، تخمدان،لوله های فالوپ و گاهی آپاندیس لاپاراسکوپ را هدایت می کند (دیگر اعضای داخلی مانند کیسه صفرا، روده و کبد را نیز می توان با این راه بررسی کرد). در صورت برخورد به یافته غیر طبیعی ممکن است تکه کوچکی از بافت را نیز برای انجام آزمایشات بیشتر نمونه برداری کند.

رای شما به این مطلب چیست؟

+13