تغذیه در افراد دیابتی

نرخ ابتلاء به ديابت در حال رشد است، اما هنوز هم با ايجاد تغييراتي در سبک زندگي مي‌توان از اغلب موارد اين بيماري پيشگيري کرد. رعايت نکات لازم براي پيشگيري و کنترل ديابت زیر نظر دکتر متخصص تغذیه، به معناي زندگي کردن در محروميت نيست، بلکه منظور آن است که يک رژيم غذايي لذيذ و متوازن داشته باشيد که در عين حال انرژي شما را هم تأمين کند و موجب بهبود بنيه و روحيه شما شود. شما مجبور نيستيد که خوردن شيريني را به طور کامل ترک کنيد و يا خود را تا آخر عمر با غذاهاي بي مزه وفق بدهيد. با رعايت نکاتي که در اين مبحث ارائه مي‌شود، مي‌توانيد بدون آنکه احساس گرسنگي يا محروميت غذايي را بر خود تحميل کنيد، کماکان از خوردن غذاهاي خوشمزه لذت ببريد.

 

اهمیت کم کردن وزن در جایگاه‌های “درست” از بدن

بزرگ‌ترین عامل خطرزا برای ابتلاء به بیماری دیابت، داشتن اضافه وزن است. اما همه چربی‌های بدن به طور یکسانی تولید نشده‌اند. خطر ابتلاء به دیابت هنگامی بالا است که اضافه وزن شما در ناحیه اطراف شکم متمرکز باشد. رژیم غذایی برای لاغری به شما در آب کردن و از بین بردن این چربی ها کمک فراوانی می کند. اگر شما یکی از شرایط زیر را داشته باشید، خطر ابتلاء به دیابت در مورد شما بالا خواهد بود:

 خانم‌هایی که دور کمر آنها 85 سانتی متر یا بیشتر باشد.

آقایانی که دور کمر آنها 95 سانتی متر یا بیشتر باشد.

 

  این غذاها را بیشتر بخورید

  چربی‌های سالم حاصل از مغزهای خام، روغن ذرت، روغن ماهی، دانه بزرک، شیر کامل و آواکادو

میوه و سبزی – ترجیحاً تازه، هر چقدر رنگارنگ‌تر بهتر، میوه کامل به جای آبمیوه

غلات فیبردار و نان تهیه شده از غلات کامل یا حبوبات

ماهی و روغن ماهی، غذاهای دریایی، مواد ارگانیک، مرغ یا بوقلمون غير صنعتي يا بومي (توليد شده به روش چريدن آزاد)

پروتئین‌های باکیفیت از قبیل تخم مرغ، لوبیا، شیر، پنیر و ماست شیرین نشده

 

این غذاها را کمتر بخورید

 چربی‌های ترانس حاصل از روغن‌های هیدروژنه یا غذاهای زیاد سرخ شده، چربی‌های اشباع موجود در غذاهای آماده و بسته بندی شده یا گوشت‌های فرآوری شده (سوسیس و کالباس)

 فست فود و غذاهای آماده به ویژه غذاهای سرشار از قند و سدیم، شیرینی‌ها، چیپس و دسرها

 نان سفید، غلات قنددار، ماکارونی يا برنج سفید شده

گوشت‌های فرآوری شده و گوشت قرمز حیواناتی که با مواد آنتی بیوتیک، هورمون‌های رشد و علوفه حاصل از مواد تغییر یافته ژنتیکی تغذیه شده‌اند

 مواد غذایی کم چرب که به جای چربی در آنها قند اضافه شده است، مانند ماست‌های بدون چربی

 

طبق يک برنامه زماني منظم غذا بخوريد

 هدف شما بايد تنظيم غذاي خود در حد متوسط و باثبات از نظر اندازه، براي هر وعده و هر ميان وعده باشد.

 صبحانه را از وعده‌هاي غذايي خود حذف نکنيد.

وعده‌هاي غذايي کوچک و منظم داشته باشيد – تا 6 وعده در روز

ميزان جذب کالري خود را به طور ثابت حفظ کنيد.

 

 برنامه غذاي روزانه داشته باشيد

 افرادي که يک برنامه غذايي روزانه دارند و هميشه آن را رعايت مي‌کنند، بهتر مي‌توانند در کم کردن و پايين نگه داشتن وزن خود موفق باشند. در واقع، يک تحقيق جديد نشان داد افرادي که برنامه غذايي روزانه داشتند توانستند دو برابر بيشتر از افرادي که برنامه نداشتند، وزن کم کنند.

رای شما به این مطلب چیست؟

+1