اصول بهداشتی و کنترل عفونتی

رعایت اصول بهداشتی جهت پیشگیری از بروز عفونت

• شستن دستها و استفاده از محلول ضدعفونی کننده دست قبل و بعد از تماس با بیمار،قبل از مصرف غذا ،قبل از دست زدن به دهان ،بینی و چشمها ،قبل و بعد از ملاقات و پس از اجابت مزاج الزامی است.
  • از تماس غیر ضروری همراه با بیمار و وسایل بیمار خوداری کنید.
  • هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی خود را بپوشانید.
  • حضور بیش از 2 ملاقات کننده در اتاق بیمار در ساعت ملاقات موجب افزایش خطر انتقال عفونت های بیمارستانی می گردد.
  • به منظور رعایت بهداشت لوازم شخصی از قبیل: حوله، مسواک، شانه و ... به همراه داشته باشید.
  • هنگام ملاقات از دست دادن و روبوسی با بیمار خودداری نمایید.
  • با توجه به حساسیت و کاهش ایمنی بیماران در طول زمان بستری و به منظور کنترل عفونت و حفظ ایمنی بیمار تقاضا می شود از نشستن روی تخت بیمار خودداری نمایید.
  • ممکن است لازم باشد شما از ماسک استفاده نمایید یا ملاقاتی شما محدود شده و در اتاق ایزوله بستری شوید و همراه یا عیادت کنندگان شما از وسایل حفاظت فردی مانند ماسک، گان و .... استفاده نمایند. خواهشمند است در این موارد به راهنمایی های پرستار در این زمینه توجه فرمایید.
  • از رفت و آمد به اتاق سایر بیماران به منظور کنترل عفونت پرهیز نمایید.
  • نگهداری میوه و مواد غذایی در پلاستیک مشکی در یخچال ممنون است. (در تهیه پلاستیک مشکی از مواد بازیافتی استفاده می شود و امکان آلودگی بیشتر است.)
  • از قراردادن ظروف حاوی مواد غذایی بدون درب در یخچال خودداری کنید. از نگهداری ظروف حاوی غذا بیشتر از نیم ساعت در محیط بیرون خودداری نمایید.
  • از آوردن وسایلی مانند: مواد غذایی در حجم زیاد ،پتو و فلاسک چای خودداری فرمایید.
  • از آوردن گلدان های خاکی،گل های طبیعی و مصنوعی به دلیل افزایش آلودگی محیط خودداری نمایید.
  • شما و همراهتان شستن مرتب دستها را جهت جلوگیری از عفونت مد نظر داشته باشید. (همراه محترم جهت جلوگیری از انتقال عفونت به بیمار و نیز حفاظت از خودتان قبل و بعد از تماس با بیمار یا بعد از تماس با وسایل و محیط اطراف بیمار شستن مرتب دستها با آب و صابون را مد نظر داشته باشید.)
  • از دستکاری کردن سرم و سایر اتصالات بیمار و تماس با تجهیزات بیمار خودداری نمایید.
  • از پتو و ملحفه و بالش همراه بیمار جهت بیمار استفاده نکنید.
  • درصورتی که هر کدام از همراهان یا ملاقات کنندگان دچار بیماری مسری مثل سرماخوردگی و.... می باشند به هیچ عنوان با بیمار ملاقات نداشته و از حضور در بیمارستان خودداری نمایند.
  • رعایت نظافت در سرویس های بهداشتی و حمام در کنترل عفونت و سلامت بیمار نقش اساسی دارد. در استفاده از سرویس بهداشتی دقت نمائید که شیر های آب باز نماند و شیلنگ ها در جای خود قرار گیرند. پس از هر بار اجابت مزاج حتما سیفون را بکشید و از انداختن هر گونه دستمال یا دستکش در سرویس های بهداشتی جدا خودداری نمایید.

نشانه های عفونت بعد از ترخیص

چنانچه پس از ترخیص دچار علایم زیر شدید حتما در اولین فرصت به اتفاقات بیمارستان کوثر مراجعه نمایید:

• تب بالای 38 درجه
  • لرز
  • ترشح چرکی از محل عمل جراحی
  • دردناک شدن
  • تورم
  • قرمزی و گرمی ناحیه عمل جراحی
  • آبسه محل جراحی
  • افزایش ترشحات تنفسی و سرفه زیاد

بعد از ترخیص، برای شما پیامی در واتساپ ارسال خواهد شد که شرایط بالینی بیمار از نظر علائم عفونت بررسی می گردد؛ با تکمیل آن ما را از سلامت بیمار خود مطلع نمایید.