نمیرو در بیمارستان کوثر عمل کرد تا باز هم نمیرد

سمیه السادات ناصری دختر 41 ساله بوشهری در بیمارستان کوثر شیراز مورد عمل جراحی قلب باز قرار گرفت تا نمیرد.
با اطلاع از بستری و جراحی یک کیس پیچیده توسط آقای دکتر شفا جراح قلب و خانم دکتر طناز رزمی اکومن بیمارستان کوثر برای شرح واقعه به بخش آی سی یو جراحی قلب بیمارستان کوثر مراجعه کردم و پس از جلب رضایت ایشان، پای صحبت های او نشستم.
خود را اینگونه معرفی کرد :
من سمیه السادات ناصری از بوشهر هستم و در داروخانه ای در بوشهر مشغول به فعالیت و کار هستم، از مادرزادی دچار بیماری تنگی نفس و آسم شده و حتی در هنگام زایمان چند بار مردم و زنده شدم، (با لبخند) مادرم به من می گوید : "نمیرو" ؛ "یعنی کسی که نمی میرد".
در 7 سالگی به یکباره مشکل تنگی نفس و آسمم بهبود پیدا کرد و دیگری مشکلی نداشتم تا اینکه 8 شهریور امسال بعد از اینکه از محل کارم به منزل مراجعه کرده و در حال استراحت بودم درد شدیدی در قفسه سینه ام احساس کردم که با اطلاع خانواده به 115‪ توسط پرسنل اورژانس به بیمارستان تامین اجتماعی بوشهر منتقل شدم و آنجا دچار ایست قلبی شدم. پس از ایست قلبی، برای دقایقی قلبم از حرکت باز ایستاد و پس از آن 25 روز زیر دستگاه و اینتوبه بودم... بعد از جدا شدن از دستگاه تنفسی و شرایط نسبتا بهتر پزشکان اعلام کردند که با توجه به امکانات کم بیمارستان های بوشهر باید به شیرار منتقل شوم و ادامه درمان خود را با امکانات بیشتری پیگیر باشم.
بعد از مراجعه به دو مرکز درمانی در شیراز و بستری شدن و عدم نتیجه از طریق یکی از دوستان قدیم که همسرش در بیمارستان کوثر مشغول به کار و فعالیت است، با این مجموعه آشنا شدم و پس از انتقال توسط تیم جراحی بیمارستان کوثر توسط دکتر شفا که همچون اسمشون شفا هستند مورد عمل قلب باز قرار گرفتم و اکنون به فضل خداوند بزرگ و کمک پرسنل سخت کوش و مهربان کوثر حالم بسیار خوب و عالی است.
جا دارد از زحمات جناب آقای دکتر شفا، سرکار خانم دکتر طناز رزمی و دکتر سهیلا سالاری و همه پرسنل با اخلاق بخش آی سی یو جراحی قلب بیمارستان کوثر تشکر کنم و ممنونم که باعث شدند نمیرو باز هم نمیرد...
پس از آن سراغ خانم دکتر طناز رزمی اکو من بیمارستان کوثر رفتم و ایشان در خصوص این بیمار فرمودند :
بیمار به صورت مادرزادي دچار مشکلات دريچه قلب و تنگي آئورت نزولي بوده در حالي كه تحت درمان و پيگيري قرار نداشته است .پس از ایست قلبی و مراجعه به بیمارستان بوشهر به درستی مشکل دریچه ای مادرزادي و عفونت تشخیص داده می شود. لازم به ذکر هست که همکاران در بیمارستان تامین اجتماعی بوشهر زحمت زیادی می کشند و با معالجه ایشون موفق می شوند بیمار رو از مرگ حتمی نجات می دهند.
در بدو مراجعه به بيمارستان کوثر بار ديگر ايست قلبي دادند . زماني كه ايشان مورد اکو قرار گرفتند شرايط ناپايداري از علائم حياتي داشتند و در اكوي مري هر دو دریچه قلبشون دچار عفونت شدید بود ضمن اینكه يكي از دريچه ها كاملا توسط عفونت خورده و جدا شده بود و تنگی آئورت نزولي نیز مشکلات ایشان را دو چندان کرده بود، همچنین به دنبال ایست قلبی که کرده بودند باعث شده بود که مايع در ريه بیمار جمع بشه و عفونت شدید ريوي رو به همراه داشته باشه،كه ما تصور مي كرديم حتي در صورت عمل موفقيت آميز قلب بخاطر شرایط ریه و فشار بالاي ريوي شرايط بسيار نامساعدي رو بعد از عمل تجربه کنیم.
بالاخره تیم پزشکی با ریسک بالا بیمار رو به اتاق عمل برد. لازم به ذکر است در ابتدای بستری شدن بیمار در سرویس دکتر محمود تابنده کاردیولوژیست قرار گرفته و به علت عفونت شدید دریچه قلب و ریه توسط خانم دکتر سهیلا سالاری متخصص داخلی تحت مداوا قرار گرفتند و بنده به عنوان اکومن وظیفه اکو از راه مری ایشون رو بر عهده داشتم و دکتر مسیح شفا جراح خبره بیمارستان کوثر در اتاق عمل بیمار رو مورد جراحی عمل قلب باز قرار دادند.
بعد از آن در خصوص این عمل سنگین به سراغ جراح کاربلد و خوش روی بیمارستان کوثر جناب آقای دکتر شفا رفتم و که ایشان نیز در خصوص بیمار و این عمل سنگین سخنان خود را اینگونه بیان کردند :
بیمار قبل از عمل دارای علائم حیاتی ناپایدار، نارسایی شدید قلبی و pulmonary edema بود، تشخیص اندوکاردیت مشخص بوده و دو دریچه آئورت و میترال را گرفتار کرده بود. بیمار مدت طولانی آنتی بیوتیک دریافت کرده بود و دچار کاهش وزن شدید ( حدود ۳۰٪) وزن بدن در این مدت شده بود.ضمنأ بیمار مبتلا به coarctation of aorta( تنگی شریان آئورت در ناحیه توراسیک) بود. با توجه به این موارد و عدم پاسخ به درمان طبی و تخریب کامل دریچه آئورت توسط عفونت و نارسایی شدید دریچه آئورت و میترال تصمیم به عمل جراحی گرفته شد. با توجه به شرایط بیمار و کوچک بودن آنولوس آئورت عمل جراحی نیز دارای ریسک بالا بود. جهت تعیین روش عمل ( بدلیل تنگی آئورت نزولی) با جراح عروق نیز مشاوره انجام شد( جهت استنت گذاری أئورت نزولی) که با توجه به شرایط بیمار و بدحال بودن وی که حتی وضعیت خوابیده را هم تحمل نمیکرد و با توجه به اورژانس بودن عمل قلب، انجام استنت به بعد از عمل و بهبودی نسبی بیمار موکول شد. عمل جراحی در روز جمعه ۲۳ مهر انجام شد و تعویض دریچه آئورت و میترال همراه با aortic root enlargement انجام گردید.خوشبختانه حال عمومی بیمار بعد از عمل بطور واضحی بهتر شد و بیمار امروز( اول آبان) ترخیص گردید. البته درمان این بیماران یک کار تیمی است و گروه کاردیولوژی( استاد تابنده و خانم دکتر رزمی) گروه داخلی( خانم دکتر سالاری) و متخصصین محترم بیهوشی نقش بسزایی در درمان بیمار داشته اند. همچنین لازم است از زحمات پرسنل محترم اتاق عمل و icu جراحی قلب جهت درمان این بیمار تشکر کنم.

رای شما به این مطلب چیست؟

+3