به گزارش روابط عمومی بیمارستان کوثر، دکتر کاوس جمالی، متخصص قلب و عروق و معاونت درمان بیمارستان کوثر، از راهاندازی دستگاه نوین روتابلاتور (الماس چرخنده) برای درمان گرفتگی عروق قلبی در این مرکز پزشکی خبر داد. این دستگاه برای نخستین بار در بیمارستان کوثر مورد استفاده قرار گرفته و تحولی عظیم در درمان بیماران مبتلا به گرفتگی شدید عروق قلبی بهوجود آورده است.
دکتر جمالی با اشاره به اینکه گرفتگی عروق قلبی میتواند منجر به سکته قلبی و حتی مرگ شود و در برخی موارد نیز باعث دردهای قلبی میگردد که با دارو قابل کنترل نیست، گفت: "در چنین شرایطی بسته به شدت و وسعت درگیری عروق بیمار، معمولاً روشهای آنژیوپلاستی با بالون یا جراحی قلب باز برای درمان انجام میشود."
وی افزود: "در برخی بیماران که رسوب کلسیم در رگهای قلبی بسیار شدید است و پلاکهای کلسیم تمام مسیر رگ را دربرگرفتهاند، باز کردن تنگی عروق با استفاده از بالون (آنژیوپلاستی) ممکن نیست. حتی در این موارد، استنتهای معمولی که برای باز کردن عروق در نظر گرفته میشود، قادر به عبور از رگ یا باز شدن کامل در محل تنگی نیستند."
دکتر جمالی تأکید کرد: "در این شرایط، بهدلیل ریسک بالا برای سکته قلبی پس از آنژیوپلاستی، مجبور به انجام جراحی قلب باز اورژانس برای بیمار میشویم."
وی در ادامه گفت: "اما با استفاده از دستگاه روتابلاتور، یا همان الماس چرخنده ، میتوانیم این بیماران را تحت آنژیوپلاستی موفق قرار دهیم. در این روش، پلاکهای کلسیم با استفاده از یک مته الماسه به ذرات ریز تبدیل میشوند و از طریق گردش خون به کلیهها منتقل شده و دفع میگردند."
نتیجه این روش بسیار دلگرمکننده است؛ بسیاری از بیماران پس از درمان با این دستگاه، به زندگی عادی و سالم خود بازگشتهاند و به جای جراحیهای پیچیده، به درمانی مؤثر و سریع دست یافتهاند. این پیشرفت در درمان بیماریهای قلبی به معنای آغاز دورهای جدید در بیمارستان کوثر است؛ جایی که علم و تکنولوژی در خدمت بهبود سلامت بیماران قرار دارد. بیمارستان کوثر با این روش پیشرفته، گامهای بلندی در بهبود وضعیت بیماران قلبی برداشته است.